tiistai 14. lokakuuta 2014

                                                         Crime in New York play

On Thursday October 9th, 5-6 graders had a fun hour at school because two actors (and the director) came to our school and acted an improvisation play.

It was very funny and it told about private detective Larry Elm who was solving a case about a stolen pearl necklace. The thief of the story was  an English professor called "the Professor" and his henchmen Brains and Dolly. Only the parts of Larry Elms and the Professor were played by the actors. The actors took some of our school's students into the play and all other roles were played by the students.

Link to the website of the play: Crime in New York












Written by: Miska and Tuomas 6A

maanantai 13. lokakuuta 2014


                                                                     FLASH MOB

 
Kaikki kuutoset olivat esittämässä itäkeskuksessa Flash mob esitystä Anttilan ja H&M liikeen välissä olevalla aukiolla 18.9.2014. Siellä oli paljon ihmisiä ja he pitivät meidän esityksestä. Se oli todella kivaa. Harjoittelimme kaksi kertaa meidän koulun liikuntahallissa. Sara Hirn kävi opettamassa meitä. Haza oli kerran myös opettamassa.

 Ennen omaa esitystä me pääsimme Stoaan katsomaan tanssi esitystä Of(f) Course. Se oli hauska. Tanssijat osasivat tanssia todella hyvin. Siellä oli paljon erilaisia tanssilajeja.

 Kun olimme katsoneet sen esityksen, niin sen jälkeen menimme kirjastoon ja luimme kirjoja. Sitten menimme tanssimaan. Tanssin jälkeen lähdimme taas koulua kohti.

 
6C

torstai 9. lokakuuta 2014

Yhdeksän ja puoli tikkua laudalla

Kaveriviikon kunniaksi 6B-luokka leikki kivoja pihaleikkejä 2A-luokan kanssa.

Tässä näkyy hyppynarupiste, jossa 2a-luokan tytöt hyvin viihtyivät.
 
Yllä pojat pelaavat sählyä kakkosten kanssa.
 


 Lopuksi me kaikki leikimme perinteistä kymmenen tikkua laudalla, mutta tikut eivät aivan riittäneet, joten leikimme 9,5 tikkua laudalla. Päätimme jatkaa näitä yhteisiä puuhatuokioita.
 
Katuliitupisteen tekijät sanoivat, että oli kivaa. Piirtää sai, mitä halusi. Ja kakkosluokkalaisilla olikin vilkas mielikuvitus.
Kavereita on monenlaisia.

keskiviikko 8. lokakuuta 2014

6A:n hopeasepät

Hopeiset luokkasormukset 

Lähdimme Koskelan nuorisotalolle tekemään hopeisia luokkasormuksia. Otimme terveellisiä eväitä mukaan. 

Kun olimme perillä, niin menimme aulaan ja odotimme opastajaamme Vesaa. Kun Vesa tuli, niin hän vei meidät kierrokselle. Talosta löytyi paljon eri huoneita, kuten tyttöjen huone, sali, poikien huone, aula, olohuone ja työpaja.  

Kun kierros oli käyty, niin menimme työpajaan. Ensimmäiseksi me pyöristimme sormuksia ja hioimme niistä liat ja juottokohdat pois. Hiomisen jälkeen söimme eväät. Kun olimme syöneet eväät, menimme kiillotuskoneille. Siellä oli kaksi kiillotuskonetta ja yksi hiomiskone. Ensin hiottiin viilanjäljet pois ja sen jälkeen kiillotimme hopeasormukset kiiltäviksi. Kun kaikki olivat tehneet sormukset valmiiksi, niin oli vapaa-aikaa. Pelasimme biljardia ja saimme ottaa kuvat sormuksista, koska emme saaneet niitä vielä kotiin, niihin kaiverrettaisiin vielä päivämäärä, jolloin tapaisimme luokan kanssa aikuisina.  

Vapaa-ajan jälkeen meillä alkoi oppitunti geologiasta ja eri kivilajeista. Saimme pitää Suomen kolmanneksi suurinta kultahippua kädessä. Lopuksi lähdimme takaisin koululle.  

Oli tosi kiva ja opettavainen reissu! :)
Amanda ja Mia 6A
 
 
 
Tässä ovat työkalut, joita käytimme sormusten teossa.
  
 
                                                        Tällä me kiillotimme sormukset.
 
Tässä on valmiita hopeisia sormuksia.