tiistai 11. marraskuuta 2014

Yrityskylässä

Helsingin Yrityskylä on Tekniikan museon tiloihin rakennettu pienoiskaupunki ja -yhteiskunta, jossa kuudesluokkalaiset saavat päivän ajan toimia ihan ihan oikeissa ammateissa. Tekemästään työstä he saavat palkkaa, jota voi vapaavuoroilla kuluttaa harkintansa mukaan yrityskylän liikkeissä ja palveluissa. Tässä tunnelmia Herttoniemenrannan kuutosten yrityskyläpäivästä:


Yrityskylä




Yrityskylä
Meidän koulun kaikki kuudesluokkalaiset lähtivät yrityskylään. Olimme saaneet yrityskylävihot ja olimme opiskelleet sen kokonaan. Kaikki odottivat yrityskyläpäivää. Yrityskylässä ensin oli yrityskyläpäivän avaus. Siellä kerrottiin tietoa, sääntöjä ja avustajat esittelivät itsensä. Jokaisessa yrityksessä oli mm. punainen kansio, josta löytyi yrityksen jokaiselle työntekijälle lappu josta näki päivänkulun ja työtehtävät ja ohjeita eri tilanteita varten.  Jokaisella työntekijällä oli kaksi vapaa vuoroa ja neljä työvuoroa. Jokaisessa yrityksessä toimitusjohtaja piti kolme henkilöstökokousta ja kaksi puhetta.

Minä olin yrityskylässä Helsingin Energian toimitusjohtaja. Päivän alussa minulla oli kiire mutta päivän lopussa ei ollut enää niin kova kiire. Jouduin päivän aikana mm. hakemaan lainan, käymään Terveystalossa, maksamaan laskuja, lähettämään laskuja, pitämään puheita ja henkilöstökokouksia. Vapaa-ajoilla osallistuin energiavisaan ja kaupungintalon äänestykseen. Söin myös kahvilassa vierailin eri yrityksissä. Yritykseni jäi voitolle päivän lopussa.
Tatu 6A


Yrityskyläpäivä
Meidän koulun kaikki kolme kuudesluokkaa oli Yrityskylässä.
Yrityskylä on oppilaiden 'työpaikka' päivänajan.
Meidän koulun oppilailla oli työpaikkoina: kahvila, Alepa, Nordea, kaupunginsuunnitteluvirasto, Martela (sisustussuunnittelu kauppa) ja monia muita.

Teimme siellä päivän ajan töitä siinä työssä mihin olimme päässeet. Minä työskentelin kahvilassa. Kahvilassa teimme mm. kahvia opettajille, teimme kaakaota, myimme myös mehua, keksejä ja teetä. 
Kaikilla oli myös vapaa-aikaa yrityskylässä ja silloin sai käydä ostoksilla yrityskylän kaupoissa, syödä eväitä kahvilan pöydissä, käydä äänestämässä kaupungintalolla ja tehdä kaikkea muuta. 

Oli tosi kiva työpäivä ! : )
Aada 6A



Olimme tänään Yrityskylässä. Sinne tuli kaikki meidän koulun kutoset, 6A, 6B ja 6C.
Minä työskentelin museonjohtajana, järjestin oman näyttelyn ja arvonnan. Yrityskylässä opimme työelämää ja järkevää rahankäyttöä. Yrityskylässä oli yrityksinä ja julkisina palveluina mm. Nordea, ISS, UPM, Sirpa Manssner (en tiedä miten kirjoitetaan), Kaupungintalo, Helsingin taidemuseo, Alepa, Kahvila, Terveystalo, Helsingin energia yms. Koska olin johtaja pidin puheita, sain siitä lisää itseluottamusta :)
Teimme töitä kuin oikeassa työ-päivässä varmaan tehdään, noin klo. 9-13.45 (+ loppu siivoukset) .
Toivottavasti tästä on apua tulevaisuudessa!
Nuppu 6C



me menimme yrityskylään metrolla ja 71 bussilla.
kun näin sen se oli aivan mahtavan hieno. 
minä olin vartija ja meidän yrityksen nimi oli ISS.
meidän vieressä oli sonera.
meillä oli 4 työ vuoroa ja kaksi vapaa vuoroa.
ensin minulla oli kaksi työ vuoroa ja minun piti asentaa valvonta kamera alepaan.
sitten minulla oli vapaa vuoro ja minä ostin omat eväät ja hain pankkikortin ja ostin alepasta karkkipussin . minä tykkäsin siitä todella paljon ja pidimme todella hauskaa kavereitten kanssa .
minä en voi sanoa kun muuta että pidin ja lisää näitä.
Jami 6C






https://fi-fi.facebook.com/yrityskyla

http://yrityskyla.fi/