torstai 15. joulukuuta 2016

Viidesluokkalaisten kädentaidon kurssi syksyllä 2016

Kädentaidot kurssilla jokainen tuo oman pahvilaatikon kotoa ja jokainen alkaa koristella omaa pahvilaatikkoaan esim. sarjakuvilla tai väripapereilla. Jokainen saa tuoda myös omasta kodista koristeltavaa niin kuin monet ovat tuoneet. Lopuksi pahvilaatikot lakataan Decoupage-lakalla.

Emily Law 5a


Kädentaidon valinnaisessa tehdään hienoa työtä jossa saatiin koristella ja paljon muuta hauskoja ja hienoja asioita. Näitä töitä tehdään joulukuuhun asti, kaikilla on hauskaa kädentaidon valinnaisessa. Kaikki on tehnyt hienoja töitä. Tunnille kiva mennä, heti koulun jälkeen kaikilla on hyvä mieli. Kukaan ei jaksa odottaa ensi viikkoon koska on hauskaa mennä tunnille. Tunnit on viikossa 2 tuntia. Alhaalla on pari kädentaidon ryhmäläisten tekemää työtä.

Yar Kurdo 5b





Kädentaito tunnilla tuunaamme pahvilaatikkoja omanlaisiksi. Päälystämme pahvilaatikot erinäköisillä papereilla ja kankailla joita saa tuoda myös omasta kodista. Töitä tehdään joulukuuhun asti jonka jälkeen saa viedä työnsä kotiin.
Milla Tapaninen 5C

tiistai 13. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivätanssit 1.12.2016


Itsenäisyyspäiväntanssit olivat tyylikkäät. Neloset tanssivat tosi hienosti vanhoja tansseja ja myös uudempia. Neloset tulivat jonoissa ja menivät kolmeen eri ympyrään joissa he tanssivat. Neloset olivat harjoitelleet ahkerasti tansseja koko syksyn. Tanssien jälkeen neloset lähtivät Finlandia-talolle juhlimaan ja tanssimaan. Siellä oli musiikkivieraana JVG. Neloset lähtivät Finlandia-talolta joskus kuuden maissa.


ELIAS 6B ja JERRY 6C


perjantai 9. joulukuuta 2016

4B:n retki Helsingin kaupunginmuseoon

Kävimme Helsingin kaupunginmuseossa tutustumassa vanhanaikaiseen kouluun. Menimme Helsingin yliopiston asemalle. Siellä oli ruuhkaa. Kun pääsimme museoon riisuimme ulkovaatteet paitsi kengät. Opas vei meidät Lasten kaupunkiin. Meillä oli opas, joka esitti meille vanhanaikaista lukujärjestystä. Puimme vanhanaikaisia kouluvaatteita. Menimme luokkahuoneeseen ja opas oli meidän opettaja. Opas kertoi meille vanhanajan koulusääntöjä ja rangaistuksia. Tässä yksi esimerkki : Jos sinulla olisi asiaa sinun piti viitata ja kun ope antaa sinulle puhevuoron, sinun piti nousta ylös. 4 oppilasta sai olla järjestäjiä. Järjestäjät auttoivat opettajaa jakamaan kirjat, kynät ja vihot. Kirjoitimme kaunokirjoituksella vihkoon "Ahkeruus on ilomme" mustekynällä ja saimme käyttää ihan oikeaa mustetta. Sen jälkeen menimme vanhanajan Mummolaan. Siellä oli muovi ruokaa ja kaikki kattasivat pöytää ja leikkivät. Retki oli tosi hauska ja tosi kiva. Monet tykkäsivät koulusta kun kirjoitimme musteella, myöskin siitä miltä luokka näytti.


kirjoittajat : Aarni ja Elina 4B