tiistai 10. maaliskuuta 2015

Muutetaan koulua yhdessä!


Muutetaan koulua yhdessä!

 

Maailma muuttuu hurjaa vauhtia!  Teknologia on tullut vauhdilla mukaan arkeen, niin lapsilla kuin aikuisillakin. Maailma on kansainvälistynyt nopeasti ja kielitaidon merkitys on kasvanut. Tietoa on valtavasti, mutta mistä tietää, mikä on totta ja mikä värittynyttä? Ihmiset verkottuvat toistensa kanssa niin sosiaalisessa mediassa kuin välittömässäkin vuorovaikutuksessa. Vuorovaikutustaidot ovat entistä tärkeämpiä. Vanhoja ammatteja katoaa ja uusia tulee tilalle. Mille alalle nuoren kannattaa kouluttautua?  Mitkä taidot ovat tulevaisuudessa ratkaisevia ja tärkeitä?

Koulu on keskeinen toimija tulevaisuuden rakentamisessa. Siksi olemme edellä mainittujen kysymysten ääressä, kun teemme työtä koulussa lasten kanssa. Opetussuunnitelma uudistuu syksystä 2016. Koulun henkilökunta on juuri tällä hetkellä rakentamassa uutta opetussuunnitelmaa ja työstämässä tulevaisuuden koulua. Olemme myös pohtimassa, miten oppimisympäristömme tukisi parhaiten yhdessä oppimista ja kaikkien oppilaiden mukanaoloa koulun arjessa.

Me emme voi tehdä riittävän hyvää työtä ilman oppilaita ja vanhempia. Me haluamme kuulla, millaisia toiveita ja ajatuksia koulusta on niillä, joita varten koulu on. Koulu on oppilaita varten!

Haastankin kaikki perheet pohtimaan ja käymään keskustelua siitä, millainen tulevaisuuden koulun pitää olla. Millainen tapa opettaa tukee tulevaisuuden taitoja? Millainen oppimisympäristö valmistaa lapsia tulevaisuuden työelämään? Millaiset välineet tukevat oppimista? Onko koulussa edelleen jäänteitä menneestä maailmasta? Mitkä asiat ovat hyviä ja pysyviä ja joista ei kannata luopua?

Voitte laittaa ajatuksianne wilma- viestinä, sähköpostina, tai kertoa ajatuksista kun tapaamme ja toimimme yhdessä koululla.

Voitte myös seurata ajatuksiani Twitterissä @KirsiMyllymaki Olen siellä omana itsenäni ajattelemassa ja kommentoimassa monimutkaista maailmaa kasvatuksen näkökulmasta.  Tervetuloa mukaan!

 

Muutos kävelee kouluun joka aamu oppilaiden mukana!

 

Yhteistyöstämme iloiten,

Kirsi Myllymäki

Rehtori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti