tiistai 17. marraskuuta 2015

Wilson Kirwan vierailu


Perjantaina 13.11. kouluumme tuli vierailulle Keniasta Suomeen muuttanut Wilson Kirwa, joka tuli kuuluisaksi edustettuaan Suomea juoksukilpailuissa. Hän on myös kirjoittanut monta lastenkirjaa. Hän kertoi lapsuudestaan Keniassa, ja kuinka erilaiset elinolot hänellä oli siellä meihin verrattuna. Hän myös osoitti, että jos on rohkea, sinnikäs ja jos todella yrittää, voi saada mitä vain. Kiitämme Wilsonia hänen opetuksistaan, ja siitä että hän tuli kertomaan niistä meille.

Ella 6a



maanantai 9. marraskuuta 2015

Yrityskylä


YRITYSKYLÄ






IMG_1689.JPGYrityskylä oli keskiviikkona 28.10. Tekniikan museossa. Yrityskylä oli rakennettu mahdollisimman aidoksi, yrityksiä oli paljon mutta ne olivat aika pieniä. Vaikka emme ehtineet käydä kaikkia oppitunteja läpi, pärjäsimme silti aivan mainiosti.





Yrityskylässä oli hauskaa ja opettavaista. Opimme työelämää, maksamaan veroja ja laskuja, palvelemaan asiakkaita, sekä että jokaisella on tärkeä rooli töissä. Monet yritykset olivat hyviä asiakaspalvelussa. Opimme myös että palkasta otetaan vero ja että se mitä palkasta jää kannattaa käyttää harkiten. Laskujen maksaminen oli monimutkaista, koska Nordealla oli
paljon kiireitä.

IMG_1694.JPG


IMG_1701.JPG



Yrityskylän yrityksiä olivat mm. Helen, Nordea, Samsung, UPM, Martela, Kylä Cafe, Alepa, HSY, HSL, Terveystalo, Apetit, K-rauta, Nokia, Sonera, Futurice, Tieto, Metsänhoitoyhdistys, Lähifarmi, Laurea-Ammattikorkeakoulu, Helsingin uutiset, ABB, Kaupungintalo ja Kulttuurikeskus. Ammatteja Yrityskylässä olivat mm. toimitusjohtaja, kahvilatyöntekijä, myyjä, sisustussuunnittelija, ratkaisumyyjä, suunnittelija, designer, liikennesuunnittelija, myyntipäällikkö, Shop Manager, Tuotekehitysinsinööri, Kokoonpanija, Koodaaja, Energia- ja turvallisuuspäällikkö, Taideohjaaja, Vaalivirkailija ja paljon muita.





IMG_1700.JPG




perjantai 6. marraskuuta 2015

Kemian pajapäivä


Kemian pajapäivä oli 1.11. maanantaina. Kemian pajapäivänä kävimme monissa eri kemia pajoissa. Pajoja oli 14. Kukaan ei ehtinyt meidän luokalta käymään kaikissa pajoissa eikä varmaan muutkaan luokat. Opimme paljon eri asioita kemiasta mm. ,että jotkut aineet ei välttämättä sekoitu yhteen esim. väriaine ja öljy, mutta kun siihen lisää kananmunaa se sekoittuu. Osa pajoista oli ihan täynnä. Kävimme pajoissa järjestyksessä. Pajoja oli 7:ssä eri luokkahuoneissa. Opettajina toimi kemian yliopiston oppilaat. Opettajat olivat hyviä ja tiesivät paljon. Kuljimme pajapäivänä ryhmissä. Jokaisella ryhmällä oli lappu jossa näkyi minne pajaan piti mennä seuraavaksi. Pajapäivä kesti 2 tuntia. Pajapäivä kului nopeasti koska koko ajan oli toimintaa. Pajapäivä oli hauska, koska opimme uusia asioita kemiasta ja saimme kokeilla eri asioita kemiasta.