keskiviikko 8. lokakuuta 2014

6A:n hopeasepät

Hopeiset luokkasormukset 

Lähdimme Koskelan nuorisotalolle tekemään hopeisia luokkasormuksia. Otimme terveellisiä eväitä mukaan. 

Kun olimme perillä, niin menimme aulaan ja odotimme opastajaamme Vesaa. Kun Vesa tuli, niin hän vei meidät kierrokselle. Talosta löytyi paljon eri huoneita, kuten tyttöjen huone, sali, poikien huone, aula, olohuone ja työpaja.  

Kun kierros oli käyty, niin menimme työpajaan. Ensimmäiseksi me pyöristimme sormuksia ja hioimme niistä liat ja juottokohdat pois. Hiomisen jälkeen söimme eväät. Kun olimme syöneet eväät, menimme kiillotuskoneille. Siellä oli kaksi kiillotuskonetta ja yksi hiomiskone. Ensin hiottiin viilanjäljet pois ja sen jälkeen kiillotimme hopeasormukset kiiltäviksi. Kun kaikki olivat tehneet sormukset valmiiksi, niin oli vapaa-aikaa. Pelasimme biljardia ja saimme ottaa kuvat sormuksista, koska emme saaneet niitä vielä kotiin, niihin kaiverrettaisiin vielä päivämäärä, jolloin tapaisimme luokan kanssa aikuisina.  

Vapaa-ajan jälkeen meillä alkoi oppitunti geologiasta ja eri kivilajeista. Saimme pitää Suomen kolmanneksi suurinta kultahippua kädessä. Lopuksi lähdimme takaisin koululle.  

Oli tosi kiva ja opettavainen reissu! :)
Amanda ja Mia 6A
 
 
 
Tässä ovat työkalut, joita käytimme sormusten teossa.
  
 
                                                        Tällä me kiillotimme sormukset.
 
Tässä on valmiita hopeisia sormuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti